Mijn naam is Chantal. Van vroeger uit altijd Tal genoemd, dus de naam Tal's Zoete Hoek is hier helemaal op zijn plaats. Mijn roots liggen in Nieuw Bergen; geboren en getogen. Na negen jaar in Venray te hebben gewoond, ben ik weer teruggekomen. Inmiddels woon ik alweer dik vijftien jaar samen met mijn man Pieter, zoon Kris en hond Elsa in Siebengewald

Mijn passie voor bakken zat er al vroeg in. Buurvrouw Koos was hiervoor mijn inspiratiebron. Als er iemand jarig was in ons gezin kregen we steevast een appeltaart van haar hand.

Het duurde niet lang voordat ik, nieuwsgierig als ik was, haar heerlijke recept in handen kreeg.

Ik begon de appeltaart zelf te maken voor vrienden en familie en tot op de dag van vandaag wordt er nog altijd veelvuldig van genoten. Dankbaar als ik ben voor buurvrouw Koos en de passie die zij in mij heeft opgewekt, ben ik me verder gaan verdiepen in verjaardagstaarten, gemaakt van fondant. Wat een heerlijke bezigheid bleek dat! Mijn creativiteit kwijt kunnen in het maken van de leukste bloemetjes, vormpjes en figuurtjes geeft een gevoel van gelukzaligheid. En daarmee óók nog een ander blij maken ... voor mij viel er niet veel meer te wensen. Totdat  ik de kans kreeg om mijn liefde voor dit vak met nog meer mensen te delen.

Bij de Mariaschool, een fantastische plek in het pittoreske Oud Bergen, startte ik mijn eigen winkeltje; Tal's Zoete Hoek. Een heus walhalla waar je alles vindt om thuis aan de slag te gaan met bakken. **

En daar kwam nog wat moois bij. In de huiskamer van Maria, beheerd door de Dorpsraad van Bergen, bied ik namelijk ook workshops aan. Hier leer ik je de kneepjes van het vak en verklap ik tips & tricks om zelf de lekkerste taarten of cupcakes te maken..

 

Liefs (Chan)Tal

 

**Vanaf juni verandert Tal's Zoete Hoek van een fysieke winkel in webshop. Je vindt en koopt alle producten vanaf dat moment op mijn website. Lekker rondneuzen dus!